Kringloop Borne heeft zijn draai gevonden

Veel klanten vinden al hun weg naar de ruime en overzichtelijke winkel.

Drie maanden geleden opende Stichting Kringloop Borne haar deuren van het nieuwe pand aan de Ambachtstraat 26. Sindsdien hebben al veel klanten hun weg gevonden naar de ruime, mooie en overzichtelijke winkel. Ook de inbreng krijgt steeds meer klanten. De medewerkers zijn ondertussen gewend aan de nieuwe situatie en voelen zich er al helemaal thuis.

Uitgebreide kledingafdeling

Omdat er veel meer winkeloppervlak is dan in het oude pand, kunnen meubels en andere artikelen beter worden gepresenteerd én is er plaats voor veel meer goederen. De grootste verandering in het assortiment is echter te zien bij de kleding op de eerste verdieping (voor mensen die slecht ter been zijn etc. is er een lift). Er hangt minstens drie keer zoveel kleding als in het vorige pand. Nieuw is dat alles op maat hangt: maataanduidingen geven de maten S t/m XXL aan. Bovendien is er een grote afdeling bijgekomen met baby-, kinder- en tienerkleding. Alles hangt keurig gescheiden in jongens- en meisjeskleding in de maten 50 t/m 176. Een aparte afdeling is ingeruimd voor veel sportkleding, sportschoenen en aanverwante artikelen; ook dit is nieuw. De dames van de sorteerafdeling kijken kritisch naar de staat van de aangeboden kleding en zorgen ervoor dat alleen de mooie kleding in de winkel komt te hangen; uiteraard tegen een schappelijke prijs!

Hergebruik door externe partijen

Kleding in redelijke staat die niet geschikt is voor de winkel, wordt niet weggegooid maar elders hergebruikt door een externe partij. Zo gaan bijvoorbeeld spijkerbroeken die niet voldoen aan de kwaliteitseisen naar een textielbedrijf in Haaksbergen. Deze vervezelen de spijkerstof, waarna deze gebruikt wordt om nieuwe jeanskleding te maken. Op deze manier verwezenlijkt ook de kledingafdeling van Kringloop Borne haar recycledoelstelling! Ook zaken als oud ijzer, oud papier en defecte elektrische apparaten worden gerecycled.

Unieke inbreng

Je kunt jouw herbruikbare kleding in de kledingcontainers in het dorp deponeren (graag alleen kleding) of inbrengen. Alle andere herbruikbare artikelen kunt u ook inbrengen aan het pand aan de Ambachtstraat. Uniek voor Nederland is de wijze van inbreng. Je kunt met jouw auto of fiets binnen rijden in de recyclestraat. Je staat daar overdekt en hebt geen last van regen en wind etc. bij het uitladen van de goederen.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een vrijwilligersfunctie op de kledingafdeling dan kun je contact opnemen met de bedrijfsleider Fred van de Pol via telefoonnummer 074-2668633.
Je komt te werken in een gezellig en enthousiast damesteam.

Tenslotte nodigt Kringloop Borne iedereen van harte uit eens een kijkje te komen nemen aan de Ambachtstraat 26. Openingstijden vind je op de website kringloopborne.com.

Tekst met dank aan de week van borne