Janneke Heijne kiest voor haar tweede passie

Als moeder van twee kleine zoontjes weet ik hoe snel kinderen groeien en kleding te klein wordt.

Maar liefst elf jaar werkte ze met hart en ziel in het onderwijs. Maar de torenhoge werkdruk en het steeds minder tijd hebben voor de kinderen in de groep, dwongen haar tot het maken van een andere keuze. Het werd het ondernemerschap. Ze opende haar eigen winkel.

In de voormalige garagebox onder het appartement van haar ouders ontstaat een stijlvolle winkelunit met kinderkleding. Gedragen kleding weliswaar maar wel van goede kwaliteit. “Als moeder van twee zoontjes van twee en drie, ervaar ik hoe snel kinderen groeien en hoe gauw de kleding te klein is. Nagenoeg niet gedragen! Dat is ook te zien aan de kleding”, begint ze haar verhaal. Zo ontstond het idee om een winkel te beginnen in tweedehands kinderkleding. Allereerst een webshop. Onder de naam: alsnieuwkinderkleding.nl ging ze het net op. En met succes. Janneke koopt zelf de kleding in, zodoende kan ze zelf al een eerste selectie maken. “Ik spreek met de inbrenger een prijs af, die vervolgens afstand doet van de kleding. Het risico is vervolgens voor mij.” Janneke kiest met de kleding op echte merkkleding van goede kwaliteit. Ze heeft kleding vanaf maat 50 tot en met maat 176. Jassen, truien, blouses, babypakjes, noem maar op, alles hangt keurig in de rekken. Niet van nieuw te onderscheiden en seizoensgerelateerd. “Iedereen wil graag dat zijn of haar kind er leuk uitziet, maar het moet wel betaalbaar blijven. Op deze manier kan dat. Bovendien lijkt het een nieuwe trend te worden. Kijk maar naar de reclame voor Vinted.”

Janneke heeft haar winkel ondergebracht in de voormalige slachterij van Van Schoot aan de Grotestraat 253b. Achter de kapsalon van Marimorfose heeft ze haar intrek genomen. Vader en schoonvader hebben heel veel werk verzet en de locatie omgetoverd tot een flitsende kledingzaak met koffiehoek. Op 24, 25 en 26 september houdt ze Open Huis. Belangstellenden kunnen dan vrij inlopen en kennismaken. “De webshop gaat gewoon door, maar vaak willen mensen de kleding toch even bekijken, even het materiaal voelen en dan pas beslissen of ze iets kopen. Dat kan nu.” De winkel gaat in eerste instantie elke vrijdag open van 10.00 uur tot 17.00 uur en ’s avonds van 19.00 tot 21.00 uur.

Gevangen in een keurslijf

De overstap van onderwijs naar ondernemer is een hele omschakeling. Hoewel, haar ouders zaten eveneens in het ondernemersvak. “Na het onderwijs was een eigen winkel altijd mijn tweede passie. Desondanks vind ik het werken met kinderen nog steeds heel erg leuk. Er kwamen echter zoveel regeltjes en beperkingen dat ik me niet meer gelukkig voelde. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik geen tijd genoeg kon besteden aan de kinderen vanwege andere zaken, die in mijn ogen minder belangrijk waren. Bovendien werd de school door fusies steeds groter waardoor het steeds zakelijker en onpersoonlijker werd. Dat breekt je, ik liep tegen muren op en voelde me gevangen in een keurslijf!” Gelukkig verkeert Janneke in de positie dat haar man een goed lopend bedrijf heeft en haar ouders bij kunnen springen als het om oppas gaat. Dat vergemakkelijkte de stap. ‘’Ik sprak er wel eens over in mijn eigen vrienden- en kennissenkring en daar bleek duidelijk behoefte te zijn aan een dergelijke winkel. Ik denk dat daar in Borne een markt voor is.”

Voor meer informatie, kijk op: alsnieuwkinderkleding.nl

tekst en foto met dank aan bornse courant