Huizen in Borne gezocht voor tv programma “Green make over” op SBS6

SBS6 zoekt huizen in Borne om mee te doen aan het tv programma “Green make over”.

Woon je in Borne en kan jouw huis nog wel de nodige aanpassingen gebruiken om je energie- en/of waterverbruik verder te verlagen? Maar heb je geen idee hoe dit aan te pakken? Heb je bijvoorbeeld een duidelijke vraag als het gaat om tocht, isolatie, je cv-ketel of wil je gewoon weten hoe je je huis klimaatvriendelijker kan inrichten en aanpassen? Dan is jouw huis misschien wel hét huis dat in het landelijke woon- en lifestyle tv-programma ‘Green Make Over’ hulp van het Green Make Over expert team kan krijgen.

De redactie van het programma heeft namelijk Borne uitgekozen als gemeente om 1 aflevering op te gaan nemen. Dit betekent concreet dat het expert team een paar huizen wil gaan helpen die een duidelijke hulpvraag hebben als het gaat om bijvoorbeeld energie-/ waterbesparing en groener wonen. De opnames en werkzaamheden zijn gepland in de periode 9-17 november. Per huis zijn we hooguit een dagdeel over de vloer. De uitzending is 3 januari om circa 16.00 op SBS6. Iedereen kan zich tot eind augustus aanmelden via www.greenmakeover.nl Het programma komt tot stand in samenwerking met de Consumentenbond, Milieu Centraal en TonZon.

Green Make Over

Programmamaker Gwen Jansen en haar Green Make Over Expert team zoeken huizen die ze dusdanig duurzaam kunnen aanpassen dat het huis veel minder energie- en water verslindend wordt. Bijvoorbeeld door een betere isolatie aan te brengen, energieverslindende oude huishoudapparaten te vervangen, tochtende kieren te dichten en LED lampen aan te brengen. Ook kan een eventuele tuin daar waar nodig aangepast worden om nog toekomstbestendiger te worden qua biodiversiteit en klimaatverandering. Het zou ook kunnen gaan om de vraag hoe je je huis duurzaam inricht. Het programma wil zoveel mogelijk mensen in Nederland laten zien wat je thuis kan doen om een beetje groener en energiezuiniger te leven. Doel is om uiteindelijk de nodige besparingen voor het gezin te kunnen realiseren én tegelijkertijd winst qua wooncomfort, klimaat en toekomstbestendigheid van het huis te boeken. Bij de Green Make Over gaat het vooral om groene Quick Wins! Verwacht dus geen complete make over van je huis. Er worden slimme tips gegeven en praktische besparende tools aangebracht. Er zijn geen kosten aan verbonden voor de bewoners van de huizen die worden uitgekozen en in overleg komt het plan van aanpak tot stand.

Aanmelden voor eind augustus

Interesse? Meld je dan uiterlijk eind augustus aan via www.greenmakeover.nl en laat weten uit hoeveel leden je huishouden bestaat, hoeveel energie, water en/of gas je nu verbruikt per jaar en waarom jij/jouw huis wel de hulp van het Green Make Over team zouden kunnen gebruiken. Hoe duidelijker je hulpvraag, hoe groter de kans dat je uitgekozen wordt. De redactie zoekt zoveel mogelijk verschillende hulpvragen voor het nieuwe seizoen. Van klein tot groot. Stuur ook een filmpje (kan gefilmd met je telefoon) in bij waarin je jezelf en je eventuele mede bewoners voorstelt en even een rondleiding geeft door het huis en je hulpvraag vertelt. Begin in de tuin en toon de buitenkant: voor- en achterkant huis en tuin en graag ook beelden van de woonkamer, keuken, meterkast, eventuele CV ketel), badkamer en eventuele slaapkamers.

Op www.greenmakeover.nl lees je meer informatie en tref je de afleveringen aan uit het eerste seizoen.