Hardloper loopt 4500 euro bijeen voor nichtje

De actie loopt nog door.

Wouter Scholten liep de hele juni maand hard voor zijn nichtje Silke. Zij heeft de zeldzame ziekte Fanconi Anemie, een aandoening waarbij het beenmerg niet goed functioneert. Oom Wouter (37) wilde wat voor Silke doen en bedacht een sponsoractie waarbij hij per kilometer een vergoeding zou ontvangen. In totaal liep hij 225 km. Wie wilde sponsoren kreeg een ‘tikkie’ van 11.25 euro. “Deze 11.25 euro werd door veel mensen ruim naar boven toe afgerond en we zitten nu al op ruim 4500 euro, voor mij een ongelooflijk resultaat”, aldus Wouter.

Na afloop bezocht Wouter zijn zesjarige nichtje en overhandigde haar de cheque met de opbrengst die tot op dat moment bekend was. Inmiddels zijn er nog meer giften bijgekomen en er is zelfs een bakfiets beschikbaar gesteld door Leenders fietsen in samenwerking met Babboe bakfietsen. Deze bakfiets geeft haar de mogelijkheid om te genieten van de buitenlucht. Contacten met anderen moet nog zoveel mogelijk vermeden worden, omdat ze erg vatbaar is voor alles. Verder is er van het geld een Nintendo Switch gekocht en is er geld gereserveerd voor haar grote droom: met het hele gezin naar Disneyland!

Corona en extra isolatie, dubbel zwaar

Op 25 mei werd Silke opgenomen in het Prinses Maxima Centrum om een 10-daagse chemobehandeling te ondergaan. Vervolgens heeft ze op 5 juni een stamceltransplantatie gehad. “Ik vond dat ik iets moest doen voor Silke en haar gezin! Ze waren al geïsoleerd door de coronacrisis en dan komt dit er nog eens bij. Ik heb via facebook mijn actie kenbaar gemaakt en daar werd massaal gehoor aan gegeven door vrienden en bekenden en bekenden van bekenden”. Door een wekelijkse update over het aantal gelopen kilometers en foto’s van Silke met tekst en over hoe het op dat moment met haar ging, bleef het balletje rollen. Maar liefst 237 mensen doen al mee met de actie en dit aantal loopt nog steeds op. Meedoen met de actie kan door te reageren op het Facebookbericht #RunForSilke of door contact te leggen met Wouter Scholten.

Actie loopt door

Je doet mee voor 5 eurocent per gelopen km. De actie loopt gewoon door al vindt Wouter het fijn als de deelnemers een binding met Silke of de familie hebben. “Dit resultaat is geweldig en ik had dat nooit verwacht. Hiermee kan de droom van het gezin straks uitkomen om naar Disneyland Parijs te gaan. Het zal nog wel even duren, voordat dit mogelijk is, maar het zit erin. Ik wil iedereen die mee heeft gedaan of nog mee gaat doen met de actie, enorm bedanken ook namens Silke en het gezin! Er zijn nog genoeg meelevende lieve mensen in de wereld!”, zo geeft de hardloper aan. Hij sluit af met “wees lief voor elkaar! Wie goed doet, goed ontmoet!” WA

tekst en foto met dank aan de week van borne