Gemeente Borne kiest voor duurzaam asfalt

De onder en tussenlaag van het asfalt op de Tichelkampweg en Burenweg bestaat uit Lynpave®-asfalt. Door de toevoeging van lijnzaadolie wordt in het productieproces 20% bespaard. De asfaltdeklaag van de Tichelkampweg wordt gemaakt met Grasfalt®, een innovatief soort asfalt waarbij bitumen zijn vervangen door lignine, een biobased bindmiddel dat afkomstig is uit olifantsgras. Hierdoor worden primaire grondstoffen zoals bitumen gespaard. Door het gebruik van lignine wordt op lagere temperatuur asfalt gemaakt waardoor er 20% CO2 wordt bespaard. Ook wordt door de aanplant van olifantsgras tijdens het groeiproces een aanzienlijke hoeveelheid CO2 opgenomen en opgeslagen. Dit maakt het productieproces een stuk duurzamer.

Door de toepassing van Grasfalt® en Lynpave® asfalt wordt op de Tichelkampweg en Burenweg zelfs 100,14 ton meer CO2 opgenomen dan er tijdens het productie proces wordt uitgestoten.

Maandag 10 februari is gestart met de herinrichtingswerkzaamheden aan de Tichelkampweg, Burenweg en Steenbakkersweg. Tijdens de werkzaamheden wordt doorgaand verkeer omgeleid. Via getroffen voorzieningen zijn aanwonenden en bedrijven bereikbaar. Naar verwachting zijn de gehele werkzaamheden in de loop van april klaar.

zie ook: https://kiob.borneinbeeld.nl/2020/04/06/video-borne-heeft-primeur-met-grasfalt/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *