Filmen, monteren ook in coronatijd!! Open avond Videoclub Borne op 26 augustus

Laat U verrassen op de open clubavond op woensdagavond, 26 augustus a.s. om 20.00 uur digitaal via uw computer. U hoeft dus zelf niet het huis uit en het is geheel gratis!!

De Coronatijd heeft de videoclub uitgedaagd om op een alternatieve digitale wijze hun kennis en ervaring over te brengen op cursisten.

In voorgaande jaren werd de open avond voor belangstellenden gehouden in het clubgebouw aan de Twijnerstraat in Borne. Velen van hen waren verrast van de mogelijkheden die de videoclub Borne hen te bieden had. Een groot deel van hen werden lid om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Ook nu wordt U de mogelijkheid geboden kennis te nemen van wat de Videoclub het komende seizoen kan bieden, zoals Film maken en leren van (en oefenen met) het montage programma Magix (Windows) of FCP-X (Apple). Maar heeft U een Smartphone, dan kunt U ook daar ervaring met filmen en montage opdoen. Voor gevorderden is er o.a. de workshop Portretfilm maken.

Ervaren docenten geven op 26 augustus a.s. uitleg over hoe zij in het seizoen van september 2020 tot en met april 2021 te werk gaan. U kunt zich via de mail (uiterlijk 25 augustus) opgeven bij de voorzitter van de Videoclub Borne (VCB) lau@hopmans.demon.nl. U krijgt dan iets voor de aanvang van de open avond een mail met een ZOOM link waarmee de verbinding kan worden gemaakt.

De VCB bestaat bijna 20 jaar, kent circa 55 leden en is zeker niet alleen voor senioren. De vereniging is een van de grootste en meest actieve videoclubs van Nederland waar naast kennis opdoen ook plaats is voor gezelligheid en een ontspannen sfeer! Naast het monteren van films worden vaak bekende gastsprekers uitgenodigd die veel ervaring hebben met specifieke onderdelen, bijvoorbeeld geluid. Regelmatig worden buitenopnamen gemaakt (voorbeelden zijn de Enterse Zomp en dierentuin) en worden er excursies georganiseerd, zoals naar het museum voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Kortom, is uw nieuwsgierigheid gewekt, meldt U zich dan aan voor deze open clubavond! U kunt dan ook vragen stellen. Tenslotte: de vereniging is zich zeer bewust van de Coronamaatregelen van de regering, voldoende afstand etc. en neemt deze in acht.

De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateur filmers uit midden Twente. Onze club bestaat sinds mei 2001 en heeft momenteel zo’n 55 leden uit Borne, Hengelo, Almelo en Hof van Twente. Onze activiteiten bestaan uit clubavonden (met vooral veel interessante gastsprekers en films), diverse cursussen en praktijkavonden (waar je vooral zelf en samen met anderen aan de slag gaat). Zie onze website www.videoclubborne.nl, voor meer details, de website agenda voor alle data en ons facebook kanaal (“videoclubborne”) voor de actuele activiteiten.