Eikenprocessierups? Gebruik geen lijmbanden of lijmvallen!

Lijmbanden of lijmvallen werken averechts in de bestrijding van de eikenprocessierups omdat het andere dieren, waaronder natuurlijke vijanden van de rups, het leven kan kosten. Het is dan ook niet toegestaan om lijmbanden en lijmvallen te gebruiken om en bij eikenbomen.

In de bebouwde kommen van de gemeente Borne is de eikenprocessierups de afgelopen weken preventief bestreden bij 2000 eikenbomen. Het effect hiervan wordt dagelijks nauwkeurig gemonitord. Ook de eiken buiten de woongebieden worden wekelijks gecontroleerd op de ontwikkeling van de eikenprocessierups. Eventuele beginnende nesten worden meteen verwijderd.

Ziet u desondanks toch een (beginnend) nest? Neem dan contact op met Twente Milieu , telefonisch via 0900 – 85 20 111, ga naar www.twentemilieu.nl/contact of maak een melding via de Twente Milieu App. Ga vooral niet zelf aan de slag met lijmbanden of lijmvallen!

Kijk voor meer informatie over de eikenprocessierups en de bestrijding daarvan op www.twentemilieu.nl/borne/eikenprocessierups.