Drie energiebesparende, ‘groene’ make overs vanuit Borne zondag op tv

SBS tv programma helpt huizen in Borne om energie te besparen.

Op zondag 3 januari om 16 uur is in het SBS6 tv-programma ‘Green Make Over’ te zien hoe het Green Make Over expert team drie huishoudens in Borne blij maakt met een ‘groene’ make over thuis. De familie Leicher en Oost reageerden op de oproep van het programma wie thuis wel wat hulp kon gebruiken wat betreft energiebesparing en vergroening van het eigen huis. En programmamaker Gwen Jansen verrast in het programma ook meteoroloog Dennis Wilt met hulp bij het realiseren van zijn ambitieuze plannen om zijn boerderij uit de 18e eeuw helemaal aardgasvrij te maken. De boerderij staat in oud-Borne.

Programmamaker Gwen Jansen ondervraagt in deze aflevering ook de Bornse wethouder Michel Kotteman. Wat doet gemeente Borne om de overige inwoners te helpen om ook energie te besparen nu mensen steeds meer thuis zitten? Het resultaat is te zien in de Nieuwjaars special van het tv-programma Green Make Over. Deze is zondag 3 januari te zien op SBS6 om 16 uur en wordt herhaald op dinsdag 5 januari om 10.15 uur en op zaterdag 9 januari om 11.25 uur.

Het Green Make Over team schiet de bewoners te hulp met praktische en milieuvriendelijke tips en oplossingen waardoor ze direct winst boeken op hun energieverbruik en wooncomfort. Als kijker zie je in het tv-programma in de vorm van een praktische ‘groene make over’ van een huis hoe je via diverse energieslimme en klimaatvriendelijke tips en tools thuis je energieverbruik fors kan verlagen maar tegelijktijdig wel lekker, comfortabel en stijlvol kan blijven wonen ondanks de klimaatverandering. Op www.greenmakeover.nl zijn meteen na elke uitzending alle oplossingen en instructiefilms te zien, zodat de kijkers die dat willen direct zelf thuis aan de slag kunnen.