De Zwanenhof is verkocht

door Annemarie Haak

Het retraitehuis en het in aanbouw zijnde zorghotel zijn verkocht. Aannemer Bramer BV uit Almelo, de bouwer van het zorghotel heeft het complex aangekocht, dat onlangs failliet werd verklaard.

Er waren meerdere gegadigden maar door het retentierecht, dat bij de aanbesteding was opgenomen, had Bramer het recht van eerste koop en dit werd door de curator gehonoreerd. De aannemer was reeds bezig met de bouw van het zorghotel, dat nog steeds niet helemaal af is en had tevens reeds de nodige investeringen gedaan.

Paul Leferink, directeur van Bramer BV, hoopt zo snel mogelijk verder te kunnen met de bouw. ‘’We hebben de afgelopen weken al wat voorbereidende werkzaamheden gedaan. De bouw ligt nu zo’n anderhalf tot twee jaar stil en dit heeft grote impact gehad. We hopen begin juni de eerste lijnen uit te kunnen zetten. Het complex moet zo snel mogelijk wind- en waterdicht gemaakt worden.’’ Verder wil Leferink in gesprek met de buren en met mogelijke exploitanten, waaronder zich ook Joke Mijdam bevindt, de laatste directeur van de Zwanenhof en initiatiefnemer voor de bouw van het zorghotel. ‘’We nemen alle opties serieus. Wat de Zwanenhof betreft, er ligt uiteraard een bestemmingsplan waar we rekening mee moeten houden, maar sluiten niet uit dat we met een kleine aanpassing een iets andere invulling kunnen geven aan dit gebouw.’’ Ook is niet zeker of de beide gebouwen in de toekomst bij dezelfde eigenaar zullen blijven. ’

tekst en foto met dank aan de bornse courant