De Bornse vrijheidsvlag gaat uit op 3 april en 5 mei!

Vlaggen voor vrijheid en Stichting Borns Noaberschap

Op 3 april en op 5 mei gaat de Bornse vrijheidsvlag uit, ter herdenking aan het feit dat op 3 april onze gemeente 76 jaar geleden werd bevrijd, en op 5 mei voor de landelijke Bevrijdingsdag. Veel mensen in Borne, Hertme en Zenderen kochten vorig jaar al een vrijheidsvlag van Borne, Hertme of Zenderen, waarbij van de opbrengst vorig jaar een deel naar de Bornse zorghelden is gegaan. Ongeveer 500 mensen zijn al in het bezit van een Bornse vrijheidsvlag.

Stichting De 3 Kearls heeft voor dit jaar een nieuw doel gekoppeld aan de verkoop van de vrijheidsvlaggen. Iedereen die een vlag koopt, steunt hiermee de Stichting Borns Noaberschap. Deze stichting heeft tot doel de noodlijdende winkeliers en ondernemers in Borne, Hertme en Zenderen die door de lockdown in financiële problemen zijn gekomen, een kleine financiële ondersteuning te geven. Hoe mooi zou het zijn indien door toedoen van de Stichting Borns Noaberschap, we aan het einde van de coronacrisis kunnen constateren dat alle bedrijven in onze gemeente overeind zijn gebleven.

Met de verkoop van vrijheidsvlaggen wordt de stichting geholpen, doordat er van iedere verkochte vlag 25% van de opbrengst wordt gedoneerd aan de Stichting Borns Noaberschap. Hiermee steunt Stichting De 3 Kearls het doel om deze noabers, de noodlijdende ondernemers in de gemeente Borne, door de crisis te helpen.

De Bornse vrijheidsvlag gaat dus uit op 3 april en op 5 mei. De vlaggen zijn verkrijgbaar tot 5 mei bij Made by Josje (naast Morselt aan de Grotestraat), Plus Huls v/d Nieuwboer en Plus Wallerbosch. De gevelvlaggen voor Borne zijn bij de beide Plus winkels en Made by Josje verkrijgbaar, de vlaggen voor Hertme en Zenderen bij Josje. Tevens zijn daar ook baniervlaggen voor de vlaggenmast te koop.

Kijk voor meer inrformatie op de website van De 3 Kearls

Volg het nieuws uit Borne