DCB Energy Hub Borne zet schonere brandstoffen centraal

State of the art tanklocatie in de buurt van de A1 en A35.

Op bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp in Borne is officieel de nieuwste Energy Hub van DCB Energy geopend. Op de Energy Hub, een samenwerking tussen DCB Energy en Liqal, staat een breed aanbod van duurzame brandstoffen tegen scherpe prijzen voor vrachtverkeer centraal.

Op de ruim opgezette state of the art tanklocatie in de buurt van de Twentse snelwegen A1 en A35 staan schonere, energiezuinigere en duurzamere brandstoffen in het middelpunt. Bij negen opstelplaatsen kunnen trucks en auto’s terecht voor onder meer CNG, LNG, AdBlue, Diesel HS en HVO 100. Daarnaast is er Euro 95 en diesel beschikbaar en zijn er elektrische laadpunten.

De Energy Hub in Borne is een samenwerking tussen DCB Energy en Liqal die de tanklocatie turnkey heeft opgeleverd. ‘Hiermee kunnen klanten de overstap maken naar schoner én betaalbaar LNG en CNG tanken’, aldus Liqal. Naast LNG- en CNG-dispensers heeft het tankstation een micro liquefaction unit voor BOG management. Het tankstation is volgens de initiatiefnemers volledig geautomatiseerd, eenvoudig te bedienen en betrouwbaar. Liqal biedt full service en een onderhoudssysteem met real-time KPI dashboard en 24/7 helpdesk.

DCB Energy uit Spijkenisse wil met de Energy Hub inspelen op de vraag in de transportsector naar duurzame, schonere brandstoffen. De DCB Energy Hub in Borne maakt deel uit van een groeiend netwerk van multifuel tankstations door heel Nederland. Zo wordt er op dit moment gewerkt aan de realisatie van een tweede Energy Hub vlakbij Schiphol.

tekst en foto met dank aan Pompshop.com