Davina cursisten openen galerie in winkelcentrum

op de foto: Enkele van de exposerende cursisten van Harry Davina (midden)

Davina cursisten openen galerie in winkelcentrum

Precies 2 maanden later dan gepland gaat in het winkelcentrum toch nog een kunstgalerie open van Harry Davina. In het oude pand van de Wibra, (Nijstad 52) exposeren 30 cursisten van Harry. Er zijn meer dan 100 werken te bezichtigen. Deze zijn ook te koop. Er zullen tijdens winkeltijden steeds cursisten aanwezig zijn. Hoe lang de expositie gaat duren is onduidelijk, als er een huurder voor het pand komt, zal de galerie moeten sluiten.

Els Baartman, Betsy Letteboer en Jan de Jong zijn enthousiast over het plan. “De winkel staat al enige tijd leeg. Door tussenkomst van Ruben Baartman, onze dorpsmanager, kwam dit plan tot stand. De opening is 2 maanden uitgesteld vanwege de coronacrisis, maar nu gaan we echt open”. Er zijn maatregelen getroffen en er wordt rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen. Zo krijgt iedere bezoeker een schilderspalet mee. Hierdoor blijft er zicht op het aantal bezoekers. Bij het verlaten van de galerie wordt de schilderspalet weer ingeleverd en schoongemaakt.

Wisseling collectie met thema’s
Naast veel schilderijen zal er ook keramiek van verschillende technieken getoond worden, zoals het Raku stoken. Ook zal met de wisseling van de expositie rekening worden gehouden met verschillende thema’s. “We hadden plannen om met het Afrika festival mooie wilde dieren en dergelijke in de ruimte plaatsen, dat gebeurt ook nog wel, alleen gaat het festival niet door. Het zullen veel figuratieve maar ook abstracte en semi-abstracte werken te zien zijn”, zo geeft Jan de Jong aan.

Openingstijden

Woensdagochtend van 10.00 uur – 13. 00 uur
Vrijdagmiddag/avond van 13.00 uur – 20.00 uur
Zaterdagmiddag van 12.00 uur – 16.00 uur
Koopzondagen van 12.00 uur – 16.00 uur
WA

tekst en foto met dank aan de week van borne