Cursus FCP-X videomontage (Apple)

Altijd al aan de slag willen gaan met je eigen videomateriaal? Met FCP-X maak je in een handomdraai de mooiste films, waarna je deze in een paar simpele stappen kunt delen met vrienden en familie. Tijdens deze Apple montage cursus leer je  niet alleen hoe je schitterende films met flitsende overgangen maakt, maar leer je ook hoe je deze op een website zet, naar YouTube publiceert en hoe je een versie maakt voor iPod, iPhone en de Apple TV.

FCP-X is een Apple programma en draait alleen op Apple computers. De cursus wordt gegeven “Op afstand” met (Apple) Facetime en zonodig (Apple) Berichten.  Het lesmateriaal (en meer) voor de FCPX training zal op de  website www.moevi.nl geplaatst worden. Cursisten kunnen hiervan gebruik maken.

Tijdens de curus leer je in 5 lessen stapsgewijs hoe je je eigen film kunt maken:

  • FCP-X interface: project aanmaken, importeren video en muziek,
  • Bewerken video: snijden, verplaatsen, overgangen toevoegen,
  • Bewerken geluid: volume veranderen, effecten toevoegen, fade-in/fade-out, vertragen,
  • Bewerken video met geluid: Voice over toevoegen, muziek op internet zoeken en toevoegen,
  • Delen van de video: bestandsformaten, youtube, wetransfer

De cursus wordt gegeven op de woensdagavond, van 20:00-22:00uur (data: 2/16/30 september, 28 oktober en 11 november) door Hans Meulenbroek en Peter Bourgonje. De prijs bedraagt 57,50 euro voor de gehele cursus (5 avonden). Deze prijs is opgebouwd uit €20 specifiek voor de cursusavonden en €37,50 voor het half-seizoens VCB lidmaatschap. Daarmee kun je dan ook weer wèl deelnemen aan alle andere Clubavonden van de Videoclub Borne (zie de website). Aansluitend op de cursus kun je (als lid van de Videoclubborne) deelnemen aan de FCP-X gebruikersgroep (ook om de 2 weken). De onderwerpen die we dan behandelen kiezen we met alle deelnemers samen.

Voor meer informatie over de inhoud van de cursus, mail naar de docent hansmeulenbroek@icloud.com, voor opgave mail naar lau@hopmans.demon.nl

De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateur filmers uit midden Twente. Onze club bestaat sinds mei 2001 en heeft momenteel zo’n 55 leden. Onze activiteiten bestaan uit clubavonden (met vooral veel interessante gastsprekers en films), diverse cursussen en praktijkavonden (waar je vooral zelf samen met anderen aan de slag gaat). Zie onze website www.videoclubborne.nl (Clubprogramma, Cursussen en Actueel), de website agenda voor alle data en ons facebook kanaal (“videoclubborne”) voor de actuele activiteiten.