Corona: alle schoolsporttoernooien in Borne afgezegd voor de rest van dit jaar

De gemeente Borne laat weten dat alle, ook de reeds geplande, schoolsporttoernooien voor de rest van dit jaar geannuleerd worden.

De gemeente Borne maakte op donderdag 17 september bekend dat alle schoolsporttoernooien afgezegd worden voor de rest van dit jaar. Dit is temeer opvallend omdat de afdeling voorlichting van Borne twee dagen eerder nog, op dinsdag 15 september, het eerstvolgende evenement aankondigde: “Voor de kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen is er weer een hand- voetbaltoernooi. Het jaarlijks terugkerende toernooi is dit jaar gepland op woensdag 23 september.”

Kennelijk heeft de aankondiging door de gemeente geleid tot een interne discussie en heroverweging. De afdeling voorlichting van de gemeente meldt nu: “De afgelopen dagen is er overleg geweest over de schoolsporttoernooien in combinatie met COVID-19. Na afstemming met onder andere de scholen, de GGD en de gemeente is besloten dat alle schoolsporttoernooien in het jaar 2020 NIET doorgaan (zowel binnen als buiten).”

De gemeente voert ondermeer als argument op dat deze doelgroep in principe gewoon kan sporten, maar dat de zaken eromheen, zoals vervoer, begeleiding, supporters, vrijwilligers etcetera maken dat de betrokken partijen het niet verstandig vinden om deze grote evenementen te laten doorgaan.

De gemeente betreurt de afgelasting. Eind dit jaar wordt besproken hoe -en of- de schoolsporttoernooien vanaf 1 januari 2021 invulling kunnen krijgen.