BVV Borne neemt punt mee uit Reutum

Na de valse start van vorige week sleepte het team van Mark Dijkstra nu een dik verdiend punt uit de strijd.

Nadat de scheidsrechter, Dhr. Olde Klieverink, in de warming-up geblesseerd raakte moest er een vervangen worden opgeroepen. De KNVB wist snel te schakelen en wist in Dhr. Menkhorst een vervanger te vinden. Hierdoor begon de wedstrijd vandaag om 14.45 uur. Mark Dijkstra had de organisatie van zijn team iets aangepast en dit pakte goed uit want na 90 minuten spelen stond er een 1-1 stand op het bord en wisten de Geel-zwarten een dik verdiend punt mee te nemen naar Borne.

Met een vertraging van drie kwartier kon de wedstrijd beginnen. Een kleine aanpassing in de organisatie moest meer rust brengen in de verdediging van de Geel-Zwarten, de eerste 10 minuten was het ook nog even wennen en kregen de gastheren enkele kleine kansjes echter, gevaarlijk waren ze niet. BVV Borne stond vanaf dit moment goed en met een uitblinkende Laurens Huitink werden er nog maar weinig kansen weggegeven, uiteraard moest een ieder wel 100% procent geconcentreerd blijven, dit omdat Reutum bekend staat om hun snelle en balvaardige voorhoede spelers. De eerste kans van de Geel-Zwarten was na een klein half uurtje spelen een uitstekende aanval werd door Bram Peper goed voorgegeven en door Martijn Hofman goed ingekopt, de kopbal belande net aan de verkeerde kant van de paal. In de 37e minuut leek BVV Borne op voorsprong te komen, een verre ingooi van Wesley Assink belande, nadat Martijn Hofman de bal had doorgekopt, voor de voeten van Danny van Laar, deze bedacht zich niets en nam de bal in een keer op de schoen. Helaas zagen de Geel-Zwarten dit schot vlak voor de doellijn geblokkeerd worden door een van de verdedigers van Reutum.

De laatste vijf minuten van de eerste helft waren de 5 minuten met het meeste spektakel, in de 41e minuut wederom een verre inworp van Wesley Assink, en ook dit maal kon de bal net niet ingeschoten worden, dit keer was ook de tweede bal voor de geel-zwarten en werd de bal breed gelegd op de nog vrij staande Wesley Assink, hij wist de bal vanaf de achterlijn keurig terug te leggen op rand strafschopgebied. Sven Pieterson wist met deze bal wel raad en schoot de bal met een droge knal in het uiterste hoekje, 0-1. Een goal die op dat moment niet eens onverdiend was. 3 minuten later was het alweer gelijk, een vlugge aanval werd van net binnen de zestien binnen geschoten en door een bos van benen achter Sander Post geschoven. Dit betekende een 1-1 ruststand.

De tweede helft begon Reutum iets beter aan de wedstrijd, maar doordat de organisatie ook de tweede helft stond als een blok gaven de Geel-Zwarten weinig tot niets weg. In de 57e minuut een goede mogelijkheid voor de ploeg van Mark Dijkstra, echter een schot van Mart Snippers werd net niet voldoende geraakt waardoor de bal over het doel verdween. Aan de andere kant was het wel zaak scherp te blijven, Reutum is een ploeg dat altijd kansen krijgt en zo uit het niets kan toeslaan. In de 77e minuut een handsbal van een der Borne verdedigers en dus een vrije bal op een klein 20 meter recht voor het doel van de Geel-Zwarten. Een goed genomen vrije bal leek een doelpunt op te leveren voor Reutum, echter met een geweldige redding wist Sander Post ook deze bal te pakken. Doordat beide ploegen deze middag geen verdere grote mogelijkheden kregen bleef de stand steken op 1-1.

Een goede teamprestatie van de Geel-Zwarten, na de valse start van vorige week, wist het team van Mark Dijkstra vandaag een dik verdiend punt over te houden aan de altijd lastige uitwedstijd in Reutum. Komend weekend spelen de Geel-Zwarten weer thuis, dan staat de wedstrijd tegen DSVD uit Deurningen op het programma. Wanneer de BVV Borne met dezelfde instelling speelt als in en tegen Reutum, moet een goed resultaat haalbaar zijn. Aanvang van de wedstrijd op sportpark “het Wooldrik” is om 14.00 uur.