BVV Borne 1 is weer een ronde verder in het Bekertoernooi

De derde wedstrijd was een formaliteit en werd met 3-2 gewonnen van UD Weerselo.

De BVV Borne is er in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Na 2 speelronden was het voor de geel zwarten al duidelijk dat ze zich hadden geplaatst voor de volgende ronde. Met een 1-0 thuis overwinning op DTC’07 en een 4-3 uit overwinning op Markelo stond alleen de uitwedstrijd met UD nog op het programma. Met 6 punten uit 2 wedstrijden kon Borne niet meer achterhaald worden. De derde wedstrijd was een formaliteit en werd met 3-2 gewonnen van UD Weerselo.

Na een voorbereiding van enkele weken en een paar oefenwedstrijden, met wisselend resultaat, stond de eerste bekerwedstrijd tegen DTC’07 op het programma. Duidelijk was te zien dat beide ploegen een flink aantal maanden niet (weinig) hadden gespeeld. Borne probeerde nog enigszins te voetballen, maar voor DTC was het de eerste 30 minuten tegen houden en hopen dat de bal niet goed voor de voeten van een der Borne spitsen zou vallen. De enkele kleine kansen die Borne kreeg werden niet benut en dus bleef de stand tot aan de rust 0-0. De tweede helft werd het er niet beter op, en probeerde DTC met een counter een keer voor de goal van Borne te komen. Het duurde tot de 83e minuut voor Borne wist te scoren, een vrije bal van Danny van Laar werd keurig binnen gekopt door Wesley Assink. Dit doelpunt bleek genoeg voor de winst.

De tweede wedstrijd nam Borne het op in en tegen Markelo, met een prima start en twee geweldige doelpunten, was het binnen vijf minuten 2-0 voor Borne. Twee soort gelijke goals, een diepe bal werd bij de eerste goal perfect aangenomen door Sven Pieterson en even zo mooi ook afgewerkt. Twee minuten later wederom een diepe bal die geweldig werd afgemaakt door Mart Snippers. Markelo maakte de aansluiting treffer en de wedstrijd leek weer open. In de 37e minuut een vrije trap recht voor de goal op 30 meter afstand, de keeper was geen muurtje nodig voor deze vrije bal en daar wist Sven Pieterson wel raad mee en schoot geplaatst de 3-1 binnen. Dit was ook de ruststand. Na rust kwam Markelo scherper uit de kleedkamer en kwam binnen 20 minuten op gelijke hoogte. Na een zwak half uurtje van Borne was het laatste kwartier van de wedstrijd toch weer voor de geel-zwarten en scoorde Bram Peper de vierde Bornse treffer (de een nog mooier dan de ander), met deze tweede overwinning op zak, was ook gelijk plaatsing voor de volgende ronde een feit.

Afgelopen weekend de laatste bekerwedstrijd uit de poulefase, uit naar UD Weerselo. Ook hier begon de ploeg van trainer Mark Dijkstra goed aan de wedstrijd echter door een ongelukkige handsbal kreeg Borne een penalty tegen die verzilverd werd door UD. Borne wist binnen 10 minuten de stand weer gelijk te trekken. Een goede aanval werd door Martijn Hofman binnen geschoten. Na 25 minuten spelen leken we de mooiste goal van de wedstrijd te zien, de opkomend Jordy Dobbe kreeg op eigen helft de bal, stoomde op tot 20 meter over de middenlijn en zag de keeper te ver voor de goal staan, met een perfecte stift zette hij Borne op een 2-1 voorsprong. De allermooiste goal van deze wedstrijd kwam in de 36e minuut op naam van Sven Pieterson. Een diepe bal over ruim 35 meter werd door Sven in eens op de schoen genomen en ook deze bal ging met een geweldige lob over de keeper het doel in, met 3-1 was de ruststand bereikt. De tweede helft leken beide ploegen het wel goed te vinden en werd het 3-2 maar verder dan dit lieten de geel-zwarten het niet komen.

Met 3 gewonnen bekerwedstrijden staat komend weekend de eerste competitie wedstrijd op het programma. BVV Borne ontvangt komende zondag om 14.00 uur TVO op sportpark “t Wooldrik”