Bornse komt in actie na sluiten Voedselbank

“Het eerste pakket aangeboden door Plus Wallerbosch , het is nog niet genoeg maar het begin is er.” (foto Stacey Dewin)

Stacey Dewin  uit Borne kwam zaterdag in actie na de berichtgeving over het sluiten van de Voedselbank voor Borne. In verband met het corona virus is de voedselbank Midden Twente, die ook de uitgifte van voedselpakketten voor Borne verzorgt, tot tenminste 31 maart gesloten. Er is tot die tijd geen uitgifte van voedselpakketten (lees hier het oorspronkelijke bericht).

Stacey plaatste oproepen op facebook en startte zelf een inzameling. Dat leverde al snel heel wat reacties op, zowel van particulieren als van supermarkten en andere organisaties. Ondermeer Groente en Fruit Speciaalzaak De Bleek, Plus Wallerbosch en Albert Heijn Borne doneerden goederen. De etenswaren werden verzameld in de kantine bij Voetbalvereniging BVV Borne. Ook de komende dagen zal de actie doorgaan, ook maandag kan men weer in de kantine van BVV Borne terecht.

Beste RTV Borne,
Hier zou ik graag aandacht willen vragen voor het probleem voedselbank.
De voedselbank Borne en Hengelo is vanaf vandaag gesloten tot 31 maart.
wat moeten al die mensen nu! die hier afhankelijk van zijn.Niet alleen als een aanvulling van de wekelijkse boodschappen, maar echt afhankelijk! Er is een oplossing!niet alleen ik,maar heel veel mensen met mij ,willen graag de pakketten inpakken en rond brengen. inmiddels is er al een mail verstuurd na de directeur van de voedselbank. Heb netjes een mail terug gehad dat het bestuur voedselbank van hengelo hier over gaat, en dat mijn mail door gestuurd wordt daar naartoe. Het is nu wachten op antwoord , misschien als dit geplaatst kan worden dat het allemaal wat sneller gaat , en de mensen hopelijk van het weekend nog eten hebben!! inmiddels hebben we al veel vrijwilligers gevonden die willen helpen!!

Groet Stacy Bosman
Mensen die mee willen helpen kunnen contact opnemen:
mailen bosmanstacy@gmail.com
Of tel 0681423371


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *