Borne weet net geen resultaat te halen tegen MVV’29

Met veel inzet en strijd is er gestreden om de tegenstander een punt af te snoepen.

Borne weet bijna te stunten tegen een der titelkandidaten. Na een 0-2 voorsprong staat er na 100 minuten toch 3-2 op het scorebord en blijven de punten in Harbrinkhoek, die overigens qua spel wel een verdiende overwinnen wisten te boeken.
Voetballen onder vreemde omstandigheden, op het doorgaans altijd gezellige sportpark Frielink in Harbrinkhoek was het nu stil en verlaten. De corona zorgt er voor dat de wedstrijden afgewerkt worden zonder publiek. Een sfeer waar niemand op zit te wachten.

De ploeg van Mark Dijkstra begon de wedstrijd een beetje gespannen en het eerste kwartier was de BVV Borne zoekende. Ondanks dat de geel-zwarten zoekende waren kreeg MVV geen echte kansen. De eerste mogelijkheid was zelfs voor BVV Borne. Maar het afstandsschot verdween aan de verkeerde kant van de paal. In de 18e minuut was het wel raak, een inworp van Wesley werd door Martijn doorgekopt en beland voor de voeten van Sven, Hier wist Sven wel raad mee en nam de bal uit de lucht volley op de schoen en schoot de bal onhoudbaar achter de Keeper van MVV 0-1. Deze goal gaf de geel-zwarten vertrouwen en achterin stond het vanaf dit moment wel goed en werden er weinig kansen weg gegeven, een goede voorzet van rechts werd door de spits van MVV knap ingekopt, met een geweldige redding wist Sander de bal onder uit de hoek te tikken. In de 25 minuut een lange bal naar voren en precies bij Sven in de voeten belande, met een afgemeten voorzet wist Wesley de bal goed binnen te koppen en de geel-zwarten op 0-2 te zetten. Een prima begin tegen een goede ploeg. De kansen kwamen nu ook voor MVV, zo wisten de gastheren een voorzet in eens op doel te schieten, echter ging dit schot rakelings over. In de 36e minuut dan toch de aansluiting treffer, een scrimmage voor het doel van de geel-zwarten belande voor de voeten van Cas oude Avenhuis en die wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de 1-2 rust stand op het bord. Toch was het bijna nog 1-3 geweest vlak voor rust. De keeper van MVV kwam buiten de zestien meter om de bal weg te werken, dit ging niet helemaal zoals het moest en de bal belande voor de voeten van Wesley, hij bedacht zich niets en schoot de bal richting het lege doel, en zag zijn inzet op de paal belanden.

De ploeg van Mark Dijkstra wist dat er de tweede helft druk gezet zou worden, en er kansen zouden komen voor MVV, voor de geel-zwarten was het zaak om compact te blijven spelen om zo de kansen van MVV te minimaliseren. Een corner van MVV werd niet helemaal juist verwerkt en werd vanaf de zestien meter ingeschoten, echter werd de bal van de doellijn gehaald door Jorrit. In de 65e minuut gaat het dan toch mis als een van de verdedigers van BVV Borne weg glijd en Stan oude Avenhuis net dat kleine beetje ruimte krijgt die hij nodig heeft om de bal onder Sander door te schuiven 2-2. Met een enkele uitval wisten de geel-zwarten nog een enkele keer gevaarlijk te worden. In de 80e minuut lijkt het toch mis te gaan en krijgt MVV een penalty, deze werd door MVV echter via bovenkant lat overgeschoten. Zouden de geel-zwarten dan toch een punt meenemen? In de 84e belande de bal op het middenveld voor de voeten van Martijn, deze bedacht zich niets en zag de keeper voor de goal staan, het schot van ruim 45 meter belande net aan de verkeerde kant van de paal.

De laatst 5 minuten (dachten de geel-zwarten) braken aan en werd de druk nog groter. Een aanval van MVV werd op een keurige manier onderbroken door Wesley, die aan een der aanvallers ging hangen en zo een snelle aanval kon verhinderen. Een terechte gele kaart, alleen zag de scheidsrechter niet dat er door deze aanvaller nagetrapt werd. De minuten verstreken en de geel-zwarten geloofde in een puntje. Echter in de 99e minuut ging het toch nog mis. Een vrije trap, die volgens alle BVV Borne spelers helemaal geen overtreding was op de rand 16. Nog een keer opletten dus. De vrije bal werd langs de muur geschoten en een redding van Sander was nodig om een doelpunt te voorkomen. Één van de Twee spelers die beide ruim in buitenspel positie stonden kreeg de bal voor de voeten en schoot de bal alsnog binnen. Een gesprek tussen de scheidsrechter en zijn assistent scheidsrechter kon niet voorkomen dat deze goal werd goed gekeurd.

Met veel inzet en strijd is er gestreden om deze goed spelende ploeg een punt af te snoepen, wat helaas na 100 minuten voetballen niet is gelukt. Volgende week spelen de geel-zwarten niet, dit omdat er bij de tegenstander van volgende week, WVV, de corona de kop heeft opgestoken.