Borne in Beeld 2020 week 3

Gerard van den Hengel treedt bijna af als waarnemend burgemeester van Borne. Hij kijkt met een goed gevoel terug op 9 maanden burgermeesterschap en heeft een boodschap voor de Bornse gemeenschap.

In navolging van twee succesvolle edities vindt op 9 mei 2020 in de theaterzaal het Kulturhus in Borne Singer-songwriter Live 2020 plaats.

De Europastraat gaat op de schop. De riolering wordt vervangen, het waterbeheer wordt duurzaam ingericht en de klinkers worden vervangen door asfalt.

Het wekelijkse persgesprek gaat over de integratie van statushouders en andere asielgerechtigden heet in Borne en dit project heet ‘Thuis in Borne’.

Vanaf 17 februari kun je je oude, maar herbruikbare, spullen op de nieuwe locatie aan de Ambachtstraat 26 aanleveren. Twee weken later gaat de kringloopwinkel op deze plek open voor de verkoop.

Bij RTV Borne aan Tafel spreken we met Wethouder Martin Velten over de decentralisatie van de zorgtaken.

Tussen het Dijkhuis en de rondweg wordt gewerkt aan ontmoetingstuin De Bonte Koe. Er was ruimte om het parkje uit te breiden en gemeente Borne gaf de mogelijkheid om een plan te ontwikkelen.

Vijf dagen na de bloedstollende halve bekerfinale kwamen de dames van Sliedrecht Sport opnieuw op bezoek bij het team van Apollo 8. Dit keer voor een eredivisiewedstrijd.

Speciaal voor de startende ondernemers was er bij het bedrijf Zeut Chocolade in Borne een workshop chocolade maken. Zo’n 25 Bornse nieuwbakken ondernemers deden mee.

De jaarlijkse Body, Mind en Spirit markt vond weer plaats in het Kulturhus. De hele middag liepen bezoekers binnen om zich te laten informeren over een grote variatie aan spirituele thema’s.

Het gitaarcafé is een laagdrempelig en gezellig gitaartreffen, dat één keer per maand plaatsvindt in het Kulturhus. Het gitaarcafé is bedoeld voor gitaarliefhebbers van allerlei niveaus, zowel voor spelers als voor luisteraars.

Dat was het dan weer voor deze aflevering. Wil je graag ook de nieuwe foto’s en video’s van RTV Borne zien, volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube. Wil je graag een keer meekijken met de opnames van Borne in Beeld, of wil je misschien zelf ook een keer hier komen presenteren? Neem dan contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *