Borne beweegt voor 50+-ers eindelijk van start!

Ivar Hoekema, eigenaar van Borne Beweegt, vertelt over het belang van buiten zijn en fysieke inspanning, maar ook over het sociale belang van sport.

Op zaterdag 21 maart stond er een sportief evenement voor 50-plussers gepland bij Borne Beweegt. ‘’De verwachting was dat er 80 tot 100 mensen kwamen in de loop van die middag. Een dergelijk evenement is nu volledig ondenkbaar, maar ons programma kan gelukkig per dinsdag 2 juni wél verantwoord starten!’’. Ivar Hoekema, eigenaar van Borne Beweegt, vertelt verder over het belang van buiten zijn, het belang van fysieke inspanning, maar vooral ook over het sociale belang van sport.

‘’Het sociale belang van sport wordt vaak, ook door ons, onderbelicht. Het fysieke belang is gangbaarder en makkelijker om te communiceren. Teksten als ‘wil jij in een uur tijd, in een sportieve setting, 7 leuke sociale contacten opdoen?!’ zul je niet snel op een reclamebord vinden. Er zijn nu totaal 18 aanmeldingen binnen voor de komende week en met vrijwel alle deelnemers heb ik persoonlijk contact gehad. Uit die gesprekken bleek wederom dat het sociale belang van sport héél groot is. Deelnemers kijken er vooral naar uit om weer eens met leeftijdsgenoten bijeen te zijn en om elkaar te leren kennen op een leuke, ongedwongen manier.’’

Programma

Beweging, sociale verbinding en gezelligheid staan in het nieuwe programma centraal. Borne Beweegt gaat met deelnemers van 50 tot 75 jaar laagdrempelig werken aan de mobiliteit en kracht van het lichaam. Ook gaan de personal trainers aan de slag met verschillende bewegingstechnieken. Met de fysieke inspanningen verwachten de trainers houdingsverbetering te realiseren en eventuele pijnklachten te verlichten en/of te voorkomen. De trainingen kunnen gezien worden als een preventief middel waarbij er in een prettige sfeer gewerkt wordt aan het vitaal ouder worden.

Locatie

De trainingen vinden plaats op de buitensportlocatie van Borne Beweegt. Die sportlocatie is te vinden naast Jeu de Boules Borne. Het adres is Azelosestraat 120 in Borne.

Agenda en aanmelden

Deelnemen aan een gratis proeftraining kan dinsdags om 10.00 uur, donderdags om 18.15 uur en zaterdags om 9.00 uur. Vooraf aanmelden is benodigd, dit kan via de hiernavolgende kanalen. Mail: bornebeweegt@outlook.com | Telefoon: 06-28183749 | Contactformulier: www.bornebeweegt.nl/contact