Bodemonderzoek speeltuinen en speelvelden

Gemeente Borne laat bodemonderzoek doen in speeltuinen en speelvelden.

In opdracht van provincie Overijssel en zeven Twentse gemeenten, waaronder Borne, doet Projectbureau BAS deze maand verkennend bodemonderzoek in speeltuinen en speelvelden in de gemeente. Volwassenen en kinderen moeten veilig kunnen wonen, leven en recreëren. Daarom is het belangrijk dat de leefomgeving waarin zij dit doen, schoon en veilig is. Gemeente Borne wil er dan ook zeker van zijn dat er op plekken waar volwassenen en kinderen recreëren en spelen geen asbest in de bodem aanwezig is. De onderzoeken vinden plaats vanaf 23 maart en duren tot het eind van de maand.

Onderzoek

Op basis van het historisch onderzoek (waar is de locatie voor gebruikt in het verleden) verwacht BAS dat er geen asbest in de bodem zit. Om dit uit te sluiten wordt verkennend bodemonderzoek gedaan. Hierbij worden op een aantal plaatsen op de locaties gaten geboord en/of sleuven gegraven. De medewerkers die het onderzoek uitvoeren dragen beschermende kleding.

Géén direct gevaar

Als er tijdens het onderzoek asbest wordt gevonden, dan levert dat niet direct gevaar op voor de gezondheid omdat het nog onder de oppervlakte zit. Mocht er ergens asbest worden gevonden worden, dan worden omwonenden geïnformeerd en zorgt BAS dat het wordt opgeruimd.

Projectbureau BAS

Projectbureau BAS ruimt de asbest in de bodem op voor provincie Overijssel en gemeente Borne, Haaksbergen, Hellendoorn, Hof van Twente, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden.

Bekijk meer informatie over BAS en het verwijderen van asbest in de bodem

Volg het gemeentenieuws op de website van gemeente Borne

Volg het nieuws uit Borne

Een productie van RTV Borne