Bewoners Dijkhuis zijn opgesloten, maar waarderen de meelevendheid van Borne

In het Dijkhuis woont de meest kwetsbare groep van Borne. Vooral in deze onzekere tijden blijkt hun kwetsbaarheid nog veel meer. De deur van het Dijkhuis zit nog steeds op slot. Er hebben zich tot nu toe twee gevallen van Coronabesmetting voorgedaan in het Dijkhuis, maar dat is alweer een tijdje geleden. Hoe gaat het nu met de bewoners, en met het verplegend personeel, is er genoeg hulp? Kan men alles opvangen nu er geen vrijwilligers meer zijn? Allemaal vragen. Reden om eens te gaan praten met regiomanager in Borne, Jos van der Wal.

Jos geeft aan dat Trivium Meulenbelt liever geen mededelingen doet over de bewoners van  het Dijkhuis. “We stellen de privacy van onze bewoners boven alles. Ik wil best een uitzondering maken voor andere zaken”, zo begint hij. Er hebben zich twee gevallen van Corona voorgedaan in het Dijkhuis, nu is het alweer enige tijd stil. Dat is toch een compliment voor het gehanteerde protocol van het Dijkhuis? “Dat weet ik niet”, geeft een bescheiden van der Wal aan. “We hebben het protocol nauwgezet gevolgd en gelukkig is er verder geen besmetting bijgekomen. Ook niet onder de medewerkers. Als ze lichte verschijnselen hadden moesten ze al thuis blijven. Dit zegt het meeste over de medewerkers, want die hanteren ook privé strenge voorzorgmaatregelen, dat blijkt wel”.

Voldoende beschermingsmiddelen

Over de vraag over voldoende beschermingsmiddelen is de regiomanager duidelijk. “Wij hebben genoeg beschermingsmateriaal en er is zeker geen tekort. Gelukkig hoeven we ons daar geen zorgen over te maken. Over de eventuele meldingen van geconstateerde Coronabesmetting zijn duidelijke afspraken gemaakt. “Als zich zo iets voordoet dan melden wij dat aan burgmeester Pierik. Die zorgt dan voor de verdere procedure.

Hartverwarmend

Jos van der Wal prijst zich gelukkig manager te zijn van de locatie in Borne. “De mensen zijn hier echt hartverwarmend. Men is open en transparant en we ondervinden zoveel meelevendheid, Iets wat de bewoners ook zo ervaren. Natuurlijk zitten ze binnen, maar ondanks dat krijgen ze veel aandacht. Het is echt geweldig als ik de verschillende optredens zie van muzikanten die, soms in de kou, liedjes komen zingen, de vele tekeningen die worden afgegeven, en ander initiatieven,”. Hij geeft ook aan, dat al deze acties met de bewoners gedeeld worden en er echt hele leuke reacties komen.

Gemis vrijwilligers

Natuurlijk mist het Dijkhuis nu zijn vele vrijwilligers, die zich vooral met het randgebeuren bezighielden. Dat kan gewoon even niet anders. De werkzaamheden kunnen de medewerkers van het Dijkhuis goed aan. Het gemis aan activiteiten kunnen zij soms een beetje opvangen, maar dat blijft toch bijzaak. ”De zorg voor de bewoners staat bij ons bovenaan, daar gaan we voor. Dat kleine beetje extra, waar vele vrijwilligers voor verantwoordelijk waren, is er nu even niet, het is niet anders, maar we hopen op betere tijden”, zo sluit Jos af. WA

tekst en foto met dank aan de week van borne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *