‘Baby Boris’ in centrum van Borne

De kleine versie van Boris in het centrum is op zoek naar een echte eigen naam.

Hij staat: ‘baby Boris’, een kleine, cartoonachtige, rode variant van Boris zoals we die kennen uit park Scholtenshof. Deze kleine variant is vandaag geplaatst midden in het centrum van Borne en dient, net zoals de inmiddels bekende ‘aaibare’ schildpad in het centrum, als speelobject voor kinderen.

De kleine Boris is tot stand gekomen naar aanleiding van een inzending voor een centrumvoucher met het idee om meer plekken voor kinderen te creëren in het centrum. Met de € 2500,- van de centrumvoucher is het idee vervolgens samen met de inzender, Modelmakerij Kleizen en LayaLay verder uitgewerkt in een kleine, 3D-geprinte mammoet.

Alleen nog een naam…

De kleine versie van Boris is alleen nog op zoek naar een echte eigen naam. Ideeën hiervoor kunnen verstuurd worden naar communicatie@borne.nl tot eind september. De leukste inzending wordt beloond met een nog kleinere, miniatuurversie van Boris. De officiële naamgeving volgt in oktober.

Centrumvoucher

De centrumvouchers zijn onderdeel van het centrumarrangement dat de gemeente Borne in oktober 2018 heeft opgesteld met provincie Overijssel, Stadsbeweging, Bundeling Bornse Ondernemers (BBO) en enkele vastgoedpartijen. Voor de centrumvouchers (10 keer een bedrag van € 2500 voor particuliere initiatieven) heeft de gemeente subsidie ontvangen van de provincie Overijssel.