AUDIO Interview Lenneke Herben over mantelzorg tijdens de CoronacrisisHoe gaat het met de mantelzorg tijdens de Coronacrisis? We vragen het Lenneke Herben, consulent van het steunpunt Mantelzorg Borne.

Steunpunt Mantelzorg Borne is actief op het gebied van mantelzorgondersteuning (door het geven van informatie en bieden van thema- en ontmoetingsbijeenkomsten) en bij het inzetten van vrijwilligers in een thuissituatie bij mensen met beperkingen, chronisch zieken en dementerenden.

Mantelzorger ben je wanneer je meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor je naaste moet zorgen. Dit kan gaan om een partner, maar ook voor een vader, moeder of kind met een beperking.

Maar hoe gaan we in deze crisisperiode om met mantelzorg, wat is de impact op de zorgbehoevenden maar ook op de mantelzorgers zelf? Hoe zorgen we ervoor dat de mantelzorg zoveel mogelijk door kan gaan en welke initiatieven komen er uit de Bornse samenleving? We vroegen het in een telefonisch interview aan Lenneke Herben.

AUDIO Interview Lenneke Herben over mantelzorg tijdens de Coronacrisis

AUDIO Interview Lenneke Herben over mantelzorg tijdens de CoronacrisisHoe gaat het met de mantelzorg tijdens de Coronacrisis? We vragen het Lenneke Herben, consulent van het steunpunt Mantelzorg Borne.Steunpunt Mantelzorg Borne is actief op het gebied van mantelzorgondersteuning (door het geven van informatie en bieden van thema- en ontmoetingsbijeenkomsten) en bij het inzetten van vrijwilligers in een thuissituatie bij mensen met beperkingen, chronisch zieken en dementerenden.Mantelzorger ben je wanneer je meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor je naaste moet zorgen. Dit kan gaan om een partner, maar ook voor een vader, moeder of kind met een beperking.Maar hoe gaan we in deze crisisperiode om met mantelzorg, wat is de impact op de zorgbehoevenden maar ook op de mantelzorgers zelf? Hoe zorgen we ervoor dat de mantelzorg zoveel mogelijk door kan gaan en welke initiatieven komen er uit de Bornse samenleving? We vroegen het in een telefonisch interview aan Lenneke Herben.Interview: Erik VeltkampMontage: Michel van der VoortEen productie van RTV Borne, powered by 1Twente.

Geplaatst door RTV Borne / 1Twente Borne op Maandag 23 maart 2020

Interview: Erik Veltkamp
Montage: Michel van der Voort
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *