Apollo 8 wint volleybalthriller van Eurosped

Op zaterdag 7 maart speelde  Apollo 8 als lijstaanvoerder van de kampioenspoule de volleybalderby tegen de nummer drie Eurosped uit Vroomshoop. Het team van Thijs en Bart Oosting kwam met 1-2 achter, maar toonde veerkracht en trok in een volgepakte sporthal De Veste de wedstrijd naar zich toe (3-2).  

Eurosped begon sterk aan de wedstrijd en zette de thuisploeg direct onder druk. Apollo 8 liep achter de feiten aan en verloor de eerste set met 15-25.  In de tweede set kwam de thuisploeg beter in haar spel en de stand liep gelijk op. Aan het einde van set sloeg Apollo 8 een gaatje en kreeg het drie setpoints waarvan de laatste werd verzilverd met 25-23. Bij een gelijke stand van 1-1 was Apollo 8 in de derde set geen schim van haarzelf. Het team kwam onder servedruk te staan waardoor Eurosped op een grote voorsprong kwam. De Vroomshoopse gasten wonnen de set eenvoudig met 12-25 en kwam op een 1-2 voorsprong. In de vierde set pakte Eurosped opnieuw de leiding, maar Apollo 8 herstelde zich prima. Door goed serveerwerk werd een voorsprong opgebouwd die niet meer uit handen werd gegeven. De Bornse formatie trok de stand gelijk en won de set met 25-18. Een vijfde set moest de beslissing brengen. Het lukte de thuisploeg om tot twee keer toe een achterstand om te buigen en kwam op een gelijke stand van 13-13. De spanning was bij het publiek voelbaar, maar de thuisploeg rook haar kansen en sloeg direct toe: 15-13. Er volgde een vreugde-explosie en de overwinning werd met het publiek goed gevierd. Door de overwinning blijft Apollo 8 aan kop in de kampioenspoule met veertien punten. Evenveel als achtervolger Sliedrecht Sport.

Harde werken beloond
‘We lieten vandaag niet ons beste spel zien, maar het harde werken werd beloond’ reageert Carlijn Koebrugge na de wedstrijd. ‘Een loodzware wedstrijd, zeker in mentaal opzicht’, vult trainer Bart Oosting aan. ‘We liepen vanaf het begin van de wedstrijd achter de feiten aan en kwamen niet onder de druk van Eurosped uit. We speelden zeker niet onze beste wedstrijd, maar toonden op verschillende momenten veerkracht. De meiden hebben gevochten voor wat ze waard waren. Op basis van vechtlust en mentale weerbaarheid hebben we een teamprestatie geleverd waar we enorm trots op zijn. Winnen en niet goed spelen tegen een titelkandidaat is knap en geeft ons vertrouwen voor de laatste zes wedstrijden’.

Apollo 8 komt volgend weekend opnieuw in actie. Op zaterdag 14 maart speelt het in Zwolle tegen Regio Zwolle Volleybal. De wedstrijd begint om 20.00 uur in het Landstede Sportcentrum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *