AnyTyme Toscane opent haar ‘virtuele restaurant’

Overal in het land verschijnen virtuele restaurants waar alleen wordt gekookt.

De broers Gabriël en Michel Oral openden op dinsdag 27 oktober hun nieuwe bedrijf AnyTyme Toscane, zonder zitplaatsen en met een ‘dark kitchen’. De jonge ondernemers richten zich vanaf nu alleen nog op afhalen en bezorgen en komen met een nieuwe menukaart.

Het pand aan de Doormanstraat heeft aan de binnenkant een grote metamorfose ondergaan. De zithoek is verdwenen en de ruimte oogt licht en modern. De keuken vormt de centrale plek in het geheel. Michel Oral laat de splinternieuwe bakwand zien: “Met de nieuwste technologische snufjes anno 2020”, zegt hij trots.

Dark kitchen

Hij vertelt verder: “In het Westen van het land verschijnen overal virtuele restaurants waar alleen wordt gekookt. Ze worden ‘dark kitchens’ oftewel virtuele restaurants genoemd. Als restauranthouder heb je volgens dit concept alleen een keuken nodig en geen duur pand. Veel restaurants timmeren zo aan de weg. Ons huidige pand bleek de perfecte locatie. Het zit aan de rand van Borne dicht bij Hengelo, waar ook bezorgd wordt.”

Fastfood

Al voor de coronatijd was afhalen en bezorgen de ‘core business’ voor de twee ondernemers en een grote bron van inkomsten. Michel Oral: “Corona heeft het proces alleen versneld.” Ook lag er een plan om gezondere en duurzamere producten aan te bieden. Nadat ze in aanraking kwamen met de fastfood franchiseformule van AnyTyme, kwam alles opeens in een stroomversnelling en werd het eetcafé omgebouwd tot AnyTyme Toscane.

Frituurvet

Gewapend met een nieuwe menukaart, waarop een mix staat van het eetcafé-menu en het AnyTyme-assortiment, hoopt het duo meer klanten te bereiken. “Ons aanbod is gevarieerder en gezonder. Zo leveren we ook veganistische en glutenvrije snacks. Natuurlijk zijn snacks vet en vet is niet altijd gezond. Daarom besteden we extra aandacht aan onze producten, zoals bijvoorbeeld de keuze van het frituurvet.”

Mozzarella

Dat geldt ook voor andere ingrediënten die gebruikt worden. De eieren komen van een biologisch pluimveebedrijf in Hertme en de mozzarella wordt geleverd door een waterbuffel boerderij in Denekamp. “We zijn trots op deze biologische producten.”

Een officiële opening van de ‘dark kitchen’ vindt misschien plaats in november 2020. “Er is nog geen datum gepland. Voor nu gaan we gewoon draaien en kijken we wat erop ons afkomt”, aldus Michel Oral.

Interview en Tekst: Pauline Idzerda
Foto’s: Rafael Bisaku
Een productie van RTV Borne