Aantal sportparken in Borne vanaf vandaag weer open

De gemeente Borne heeft besloten om voor de sportende jeugd en jongeren uit Borne de volgende sportparken vanaf 29 april 2020 weer open te stellen: Sportpark ’t Wooldrik, tennisbanen Smash, tennisbanen buiten bij Racket en Fitcentrum, beachvelden, Cruijff-court en naastgelegen sportveld bij sportcomplex ’t Wooldrik, verharde handbalveld achter sportcomplex ’t Wooldrik, sportveld bij Sutu Wall Bornsche Maten, grasveld voor de Veste,
sportveld Stroom Esch bij de vijver, sportpark ’t Vollenbroek Zenderen en locatie Scouting Twickel Borne en scouting St. Stephanus Martina (voor activiteiten van de verenigingen zelf).

Dat betekent dat kinderen en jongeren vanaf 29 april op deze locaties ruimte krijgen voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden). De gemeente is van mening dat op deze korte termijn op de genoemde locaties sporten op een verantwoorde manier te organiseren is.

Op de genoemde locaties kunnen ook – als er ruimte is – andere sportactiviteiten door andere sportaanbieders worden aangeboden. Aanvragen voor het gebruik van andere locaties in Borne voor sportactiviteiten worden zorgvuldig beoordeeld. Gezondheid en veiligheid gaan hierbij boven alles.

In goed overleg met de sportverenigingen die gewoonlijk gebruikmaken van deze locaties, kunnen activiteiten voor de jeugd tot en met 18 jaar weer plaatsvinden onder strikte spelregels. Voor iedere genoemde locatie is een Corona-coördinator aangewezen voor het handhaven van de regels en het inplannen van andere sportactiviteiten. Basisregel voor de jeugd van 13 tot en met 18 jaar is dat zij 1½ meter afstand moeten houden. Deze regel geldt niet voor de jeugd tot en met 12 jaar.


Andere algemene spelregels zijn:
 kom in je sportkleding, de kleedkamers en douches zijn gesloten
 ouders mogen niet mee het sportpark op
 blijf thuis als je verkouden of grieperig bent en/of er is thuis iemand die verkouden of
grieperig is.
 luister goed naar de aanwijzingen van de trainers/begeleiders
 laat op tijd weten of je bij de training bent (of vraag je ouders dat te doen)
 kom alleen op het sportveld als je zelf een training hebt
 gebruik zoveel mogelijk je eigen materialen
 neem je eigen bidon mee en vul ‘m thuis
 kom – als je kunt – alleen naar het sportveld, lopend of op de fiets
 max. 10 minuten voor het begin van de training aanwezig zijn en wacht bij de poort tot je wordt opgehaald
 ga na de training direct naar huis
Deze spelregels worden zichtbaar gecommuniceerd op de aangewezen locaties.


Andere locaties/ activiteiten
Er zijn aanvragen bij de gemeente binnengekomen voor andere sportactiviteiten – al dan niet – op andere locaties in Borne. We gaan daar op de volgende manier mee om:
 op dit moment zijn alleen de hierboven genoemde locaties aangewezen en vrijgegeven.
De aanvragen voor andere locaties worden zorgvuldig beoordeeld en aanvragers ontvangen hierover zo spoedig mogelijk bericht van de gemeente. Pas na positief bericht van de gemeente is op de betreffende locatie sporten toegestaan.


Kijk voor meer informatie op https://www.bornesport.nl/nieuws/maatregelen-coronavirusupdate


Meer informatie

Op www.BorneSport.nl/corona- update worden het Twentse Sportprotocol en de posters van NOC*NSF geplaatst. De landelijke FAQ en het protocol verantwoord sporten voor kind en jeugd vindt u op https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport. Heeft u vragen dan kunt u deze mailen naar BorneSport: info@bornesport.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *