Veiligheidsregio Twente stelt Noodverordening inDe plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, Sander Schelberg, heeft vandaag een noodverordening ondertekend. Met deze verordening wordt uitvoering gegeven aan de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die afgelopen dagen door het kabinet zijn afgekondigd.

“We gaan er inmiddels van uit dat iedereen in Nederland doordrongen is van de noodzaak om stevige maatregelen te nemen en daar zijn of haar eigen verantwoordelijkheid oppakt”, aldus Sander Schelberg. “We zien gelukkig dat er al veel goede initiatieven worden ontplooid. We hebben écht de actieve medewerking van iedereen nodig om deze crisis te bestrijden.”

De verordening gaat gelden voor alle Twentse gemeenten: Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden. “Ik ben blij te merken dat veel inwoners, bedrijven en organisaties meewerken. Dat is nodig om de gevolgen van deze crisis zo veel mogelijk te beheersen”, aldus Schelberg.

“We moeten dit samen doen. Met deze noodverordening zijn de maatregelen formeel in werking getreden. Dankzij de verordening kunnen politie en gemeentelijke handhavers in heel Twente op dezelfde wijze hun werk doen. En voor alle duidelijkheid, mensen die zich niet aan de gestelde maatregelen houden zijn strafbaar. In die gevallen aarzelen wij niet om handhavend op te treden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *