50 jarig Borhave ziet terug op geslaagd jubileum Beachhandbaltoernooi

Albert Mulder Beachtoernooi ondanks Covid spectaculair evenement bij gouden jubileum Borhave.

Vrijdag 4 september begon met de D-jeugd het 8e Borhave “Albert Mulder” NK Kwalificatie en het enige beachtoernooi voor het seizoen Beachtour 2020-2021 dat doorgang kon vinden. Door de Beach-commissie was een protocol in opgesteld dat voldoet aan alle richtlijnen van het RIVM, Gemeente Borne en Webton. Bij de ingang van het sportterrein werd gecontroleerd of iedereen zich van tevoren had aangemeld, dus alle teams met hun begeleiders en chauffeurs stonden al op papier, er was veel controle of alle regels goed werden nageleefd, er was een ingang met desinfectietoren die elke keer werd gebruikt met het betreden van de velden en na de wedstrijden werden alle speelvelden zo snel mogelijk ontruimd zodat de volgende teams weer op de velden konden en op tijd weer met de volgende wedstrijden konden beginnen.

Bij het Borhave beachtoernooi speelt iedere leeftijdscategorie een dagdeel, dit wordt door veel clubs als prettig ervaren.
Het begon vrijdag met prachtig weer en de meisjes (D) hadden er echt zin in. Voor een aantal meisjes en ook hun coach was het de eerste ervaring met handbalwedstrijden in het zand en al die nieuwe regels. Het viel allemaal niet mee, maar de lol was er niet minder om. De finale werd gespeeld in schemerlicht en gewonnen door Achilles D1 uit Apeldoorn, de fairplayprijs ging naar Avanti Glanerbrug. De eerste prijs is altijd een wedstrijdbal en de fairplayprijs een taart.

Zaterdagmorgen om half 9 waren de eerste wedstrijden in de druilerige regen door jongens en meisjes van de C-jeugd. Al gauw brak het zonnetje door en dat beacht toch net even leuker. De eerste prijs ging hier naar de meisjes van Voorwaarts Twello en de fairplay naar Niedorp. Bij de jongens was Aalsmeer het sterkst maar ook het sportiefst, de fairplay ging ook naar hen. Een knappe prestatie.
Zo kwamen zaterdagmiddag de jongens en meisjes van de B-jeugd op de velden. Het werd steeds iets fanatieker en de pirouettes en vliegertjes (deze tellen voor 2 punten) leken steeds gemakkelijker uitgevoerd. Al met al een mooi spektakel. Hier wonnen de meisjes van Voorwaarts B1 ook zowel de eerste prijs als de fairplayprijs. De jongens van Handbal Twente (waaronder ook veel Borhave-jongens) gingen er met de eerste prijs vandoor en hier werd de fairplayprijs samen opgegeten door de teams van Niedorp B1 en Handbal Twente. Sportiviteit ten top.

Zondag werd er op het hoogste niveau gehandbald door de Dames A en Heren A maar ook door Dames en Heren Senioren. De wedstrijden duren 2x 10 minuten en als het dan 1-1 is, worden de wedstrijden beslist door shoot-outs. Dit was deze zondag heel vaak het geval en zo had je dus lange, maar ook hele spannende en vermakelijke wedstrijden.

De 1e prijs ging bij Dames A naar Voorwaarts Twello en Borhave A2 kreeg de fairplayprijs. De Heren van Handbal Twente wonnen hier de 1e prijs en de fairplay ging naar Achilles Apeldoorn. Bij de Heren Senioren won Donar en ging de fairplay naar Handbal Twente en bij de Dames Senioren won Beach Even Anders de 1e prijs en ging de fairplay naar Borhave DS2.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagd toernooi, met dank aan de vele vrijwilligers en lange dagen voor de scheidsrechters. Er werd prachtig gehandbald met weinig blessures maar ook helaas weinig publiek, want dat kon dan net weer niet in deze Coronatijd….
Bijgaande

foto Jeroen Wormgoor