Borne in Beeld live 5-2-20 – Vuil- en mestverwerking Elhorst-Vloedbelt Zenderen

Henk Semmekrot en Ed Mossel schuiven aan. Ze zijn betrokken bij plannen voor het opzetten van een mestverwerkingsinstallatie op de Elhorst-Vloedbelt en zijn hier fel op tegen. Het plan voor deze installatie speelt al lang. Zenderen heeft in augustus 2018 een beroepschrift ingediend bij de Raad van State en sindsdien is het afwachten geweest op een uitspraak. Deze uitspraak is door verschillende ontwikkelingen een aantal keer uitgesteld en staat nu gepland op 1 april 2020.
Afvalverwerker Twence dreigt subsidie mis te lopen, waardoor hun plannen op losse schroeven komen te staan. Mossel en Semmekrot hopen dat dat bewaarheid wordt. Maar zelfs als het Twence lukt een vergunning te verkrijgen is het volgens hen nog maar de vraag of het rendabel wordt voor Twence om hun plannen door te zetten. Zo is het volgens hen nog lang niet zeker of er wel voldoende mest kan worden aangeleverd.
Kortom, de heren zien nog vele vraagtekens in de realisatie van de mestverwerkingsverwerkingsinstallatie op Elhorst-Vloedbelt.

Interview: Jan Stoop Montage: Kim Nijenhuis
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *